onsdag, august 05, 2009

Mosekonens slør

En smukkere morgen kan man næppe vågne op til.

Mosekonens slør over det hele.
Selve tågen kaldes "Mosekonens bryg" men "edderkoppespindene" i buske og træer kaldte min farmor "Mosekones slør", og så fortalte hun mig et sagn om en mosekone,(en kone der boede ved en mose) fra Nordvestjylland, som skulle giftes med smeden i den nærliggende landsby.
Normalt var mosekoner en slags hekse og forbundet med uhygge og overtro, men netop denne mosekone var ung og attråværdig og folkene i landsbyen holdt af hendes blidhed og skønhed.
Dengang boede ´man ikke sammen før man var gift, så smedens kommende viv boede stadig ude i mosen.Smeden følte sig som en heldig mand og for at overraske sin elskede, gik han en sen aften ud for at sige hende sine kærlighedsord til hende endnu engang inden brylluppet skulle stå. Men ak, smeden var ikke bekendt med skoven og mosens farer og han faldt i mosen og druknede. Så nu siger man at når man kunne se slør i buske og træer var det mosekonen der sørgede over sin elskede og derfor hængte sine brudeslør ud over det hele.
Jeg har altid godt kunne godt lide navnet. Det ligger godt på tungen og emmer lidt af eventyr, romantik og også lidt uhygge.





Og så lige en smuk sommerfugl der nød morgensolen på et stenhegn.

Mom-on-the-run igen

Nu smutte mor lidt ud og får luft under vingerne, som sommetider kan være for tunge af hjemlige pligter til at flyve.
Mor her skal fredag et smut til Silkeborg, alene, og mødes med et par gode country venner, sove i telt , prøve cowboyhatte, spise spareribs, og høre dejligt country musik en hél dag. Skal lige tjekke om teltet stadigt er tæt og liggeunderlaget til at holde ud at ligge på.
Ville gerne blive der længere end 1 døgn, men skal skynde mig hjem lørdag morgen for at hjælpe Kevin med at pakke til efterskolen. Så det bliver nogle lidt travle dage. Men inden da skal mor her lige have det lidt sjovt, uden at skulle passe andre. Dejligt!!

Hiiiihaw!!

Blog-arkiv