fredag, juli 25, 2008

London tur-retur...med nød og næppe.

Klik på billederne for at se dem i en MEGET større version!!
P.S: Link til alle billederne kommer i løbet af lørdag og søndag.

Søndag: Alt er pakket og klar. Drengene glæder sig. Det er deres første flyvetur. Og vores første rejse med Per i kørestol. Det går op for os hvor forskelligt DK og UK tænker om handicap service. I Billund må vi klare os selv, hvad vi endelig er godt tilfreds med. Vi har fint styr på det og ved hvem der gør hvad. Alt kører som smurt.Men i Gatwick bliver vi på det strengeste bedt om at vente til der kommer en service assistent og skubber Per rundt efter vores bagage. Vi må vente meget..og længe på en lufthavnskørestol. Hvade vi selv fået lov til at køre Per rundt i hans egen stol, havde vi sparet meget af vores tid. Personalet i Gatwick kalder det service, vi kalder det unødvendigt!
Anyway, drengene klarede flyveturen i god stil, kun Mickey døjede med ondt i ørerne. Pludselig tabte Mickey en mælketand i 10 kilometers højde. Han taber altid sine tænder mærkelige steder. Bla i en svømmehal. Så han har prøvet at tabe tænder både til vands, til lands og i luften
.

Mickeys tand tabt i 10 kilometers højde!!

Vel ankommet til hotellet tænkte vi kun på én ting: MAD!!!
Spiste i Burger King (*Rødmer af skam*.. men vi var desperate!!). Fik nærkigget området. Rart sted med meget trafik. Søde små sidegader med typiske engelske hoteller og små pubber her og her. So cosy!!

Mandag: Spændte på den "Full English breakfast"..maden var ok..lidt kedelig men vi blev da mætte. Tid til "The Original London Sightseeing tour..Hop-on & off" med åben rød bus.Var hver en krone værd. (927 kr for os alle..vi købte billetten hjemmefra og sparede ca 300 kr ). Vi så det hele, Big Ben, Tower Bridge, Windsor Castle, Buckingham Palace, London Eye, Trafalgar Square..you name it!!.


Danny foran London Eye

Drengene spiste et par "cheeseburgere" med bøffer som vist ikke var lavet af kød..hmmmm...Per fik en hotdog af samme længde som hans underarm. Det var til at tage og føle på.


Et par billeder jeg har været heldig med, ikk?

Dejlig sejltur ned af Themsen, så langsom ,at vi tit troede at skibet var gået i stå, men dejligt beroligende efter en bustur på larmende trafikerede gader.
Spiste aftensmad i Pizzahut, hvilket var en sand fornøjelse. Deres Spagetti With Meatballs and Tomato sauce, kan kraftigt anbefales. En sand mundorgasme!! (Var det et fy-ord??)

Belysningen inde på Pizzahut var lidt specielt. og det kom der dette specielle billede ud af:

"The Golden Child"

Stod på tæer på Picadilly for at få et glimt af Christian Bale, (skuespiller) det ankommer til Europa Premieren på "The Dark Knight", den nye Batmanfilm. De satte sorte 3 meter høje skærme op og security vagter foran så vi kunne ikke se Bale og de andre filmstjerne ankomme..øv...!!! Men vi så James Caan på storskærm. WAUW!!

Et par billeder far Filmpremieren

Aften: Per og Danny var for trætte og blev på hotellet, mens Kevin, Mickey og jeg så Picadilly Circus By Night. Som en slags Times Square bare mini mini..drengene var benovede!! Fik øje på et "Amusement-center" hvor man kunne hoppe elastiksprig kl 23!!

Prøvede at vinde Bamser og Ipods, og trøstede os med Pandekager med Nutella..adr..bare for sødt!!




Fortsatte ned af Oxford Circus og fandt en HMV music shop Mickey fandt den nyeste sæson af Prison Break der slet ikke er udkommet i DK endnu..cool!!
Takket være Underground eller The Tube, som Londonerne kalder det, kan man komme langt omkring på kort tid.
Det var sjovt at male byen rød--(og hvid)..gik i seng over midnat
.

Tirsdag: Madam Thussads Vox Museum..mange mennesker og meget varmt, men det var sjovt!! Fik taget en masse sjove billeder..der blev grint meget. Desværre var George Clooney flyttet, så jeg måtte undvære min sædvanlige "date" med ham. Jeg trøstede mig med Johnny Depp, der dog ikke sagde ret meget...hehe..jeg var henrykt over at se en af mine absolut ynglings skuespillere Nicolas Cage. Billedet blev dog ikke så godt, men pyt!! Dem med Jim Carrey var det hele værd.

Her råber jeg af paparazzia fotograferne fordi de forsøger at tage billeder af mig og min Johnny-boy til filmpremiere!!..hehe..


Jim Carrey og jeg havde det mægtigt sjovt sammen!!


Fra foroven fra venstre til højre: Per & Nicolas Cage- Kevin & Morgan Freeman-Danny & Michael Jackson - Mickey, Wayne Rooney & Kevin - Oprah Winfrey & Woobie Goldberg med Kevins fingre i næsen.

Spiste i en kælderrestaurent vi tilfældigt faldt over da vi ledte efter et toilet. Baker Street med Sherlock Holmes. Tænkt at her engang har kørt hestevogne. Man mærker tidens strømninger! Fik købt I Love London T-shirts og alt det andet man ikke kan lade være med at købe.
Hyde Park sidst på dagen, dejlig vejr og meget smukt. Smuttede ud i lokalområdet og købte snold. Godt jeg går meget i løbet af dagen, så jeg får forbrændt alt det skidt!!
Aften: Vi sad og åd slik på hotellet resten af aftenen og så kedeligt Engelsk TV. Uden tekster. Døve i UK har det ikke nemt!

Onsdag: Øv, det er vores sidste hele dag i London. Vi har gået meget op og ned af hinanden og dagen startede med lidt kurer på tråden mellem de to store drenge..øv...man får trænet sin tålmodighed på sådan en tur...heldigvis varede det kun en halv times tid og vi kunne ånde lettet ud igen..pyha..Var trætte af den kedelig morgenmad på hotellet så vi tog ud i lokalområdet. Fandt et supersted, anonymt indrettet men tip top service. Og maden var bare for lækker.
Dagen i dag er helliget fodbold. Kevin er fan af Chelsea Fc, så selvfølgelig skulle vi ud på Stamford Bridge, Chelseas Stadium, og snuse lidt. Jeg kan love for at vi fik snust!! Vi købte en Tour og fik en "medalje" og 2 timers underholdning. Selv om Chelsea ikke siger mig så meget, synes jeg det var spændende og lærerigt. Var heldig med guiden som talte højt (Engelsk) og tydeligt og var meget underholdene og levende at høre på. Vi fik rørt lattermusklerne. Fik set presselokalet, omklædningsrum (og hørt insider historier om spillernes undertøj..hmmmm), spabad, massage, og til sidst selve stadion..lidt lille i forhold til den i Berlin, men stadig vældig flot.

Fra venstre til højre: Danny blev træt af at vente på at komme ind. Fra omklædningsrum- Kevin og Mickey på Stadion.

Gik på "Fridays" en Amerikansk restaurent..fik en kvart ribbe fra en gris..en såkaldt Spareribs..smagte vildt godt..jeg savler stadig ved tanken!!!



Efter lidt shopping tog vi mætte og trætte tilbage til hotellet for at slå mave og hvile fødderne.

Notabene til kørestolsbrugere: Engelske Gentlemen findes skam stadig. Bare rul hen til trappen og kig ned/op og straks kommer der en gentleman springende og tilbyder sin hjælp. Gentlemen kan kendes på deres jakkesæt og sorte mapper!!

Aften: Per og Danny blev hjemme denne aften igen,(kedelige asner!!) mens vi andre tog ud for at se "Chinatown By Night"..vi så..og vi duftede..og vi blev enige om at der eddermæmne var mange spisesteder i Chinatown. Kineserne stod udenfor og råbte og skreg for at lokke kunder ind. Der var skrap konkurrence..vi mistede appetitten ved synet af de nøgne brune fedtglinsende andekroppe med hoveder der hang i vinduerne.


Endte med lidt at spise i McDonalds. Det ved man hvad er...fik dog kun en is selv, da jeg som sagt mistede appetitten i Chinatown. Så en mega-lang Limo, man kunne leje..hvis man var rig!! Det var i Little Italy..Little Italy var sørme "little"..kun 20 skridt og vi var ude.
Blev trætte kl 22 og tog tilbage til Hotellet. Læste sladreblade om Sienne Millers rynkede baller og Posh's fuldetur på 50 cm høje hæle...vidste I at Celine Dion har haft fedtet hår?...Jeg er i chok!!!! (*vender øjnene mod himlen*) ..og ja ja, jeg elsker de skide paparazzia blade...og hva' så?!!!

Torsdag: Åh nej..vi skal allerede hjem. Dog først om aftenen, så vi havde stadig dagen til gode. I dag skulle vi se noget Peace...nemlig Abbey Road hvor det berømte fodgængeroverfelt ligger.
The Beatles jokkede over på et af deres pladecovers..husker ikke hvilket, men vi skulle bare se det (igen for mig)..og selvfølgelig også prøve det.



Så også pladestudiet og den berømte mur med hilsener til Beatles Ånden..min gamle er væk, nok malet over, så jeg skrev en ny. Vi fik alle sat præg på muren. Drengene var fuld af respekt for den særlige ånd der var over stedet. Blev sultne og fór vild,..det var et velhaverkvarter med store villaer og dyre biler..endte tæt på London Zoo, vendte om og havnede i et lille afsides område med sindsyg dyre butikker og sindsyg rige mennesker..det var det bedre borgerskab..her kostede en sandwich £20..ca 200 kr..!!!!! Nej tak, så hellere vente!! Vadede rundt i varmen og fandt undergrunden igen..og fandt den gode gamle Beatles Café, der stadig ligger hvor den altid har ligget..kiggede lidt og blev nostalgisk, og ønskede jeg havde levet i 60'erne..øv..men måske havde Elvis været mere min stil?..Fik postet de sidste postkort og tog til Baker Street og fandt et hemmeligt sted hvor vi spiste fantastiske sandwich som sætter alle andre sandtwich ude af sporet....det var Himmelsk..jeg siger ikke hvor..lidt hemmeligheder skal man ha lov a ha!!
kl. 20.55 her burde vi havde siddet i voresfly på vej hjem til Billund, men vi sidder her i Gatwick, frusterede og lidt vrede. Vores fly bliver meget forsinket og vil ihvertfald IKKE ankomme kl. 23.30 i Billund (Dansk tid). Altså når vi ikke den sidste lufthavnsbus kl 24 og må overnatte i Billund..Vi kom først afsted kl 22.25 og ankom til Billund kl. 00.35 efter en svær tur, hvor Mickey blev meget dårlig og havde smerter i panden...!! Ankommet til Billund 1 time forsinket og fanget i lufthavnen!! Den sidste bus var kørt kl. 24 og den næste kom kl. 5..hvad fanden gør vi nu? Vi var "Lost in Billund" og måtte vente, hvile, sove på det kolde gulv i lufthavnen. Vi var næsten helt alene bortset fra nattevagten, og en dansk ny-fraskilt mand hjemvendt fra ferie på Kreta, hvis ex-kone hævnede sig på ham ved at spærre hans kreditkort og nægte at hente ham, så han var mere lost end os...vi fik det straks bedre på hans bekostning..ak og ve..verden er grum...især langt hjemmefra!!

Fredag Kl. 2.00.."kun" 3 timer til bussen kommer...hvorfor er bænke i lufthavne altid så hårde??


kl. 3.00..Danny leger med slikpapir..løber rundt i den tomme hal og synger..hvor får den unge alt det krudt fra?...

....Jeg prøver at sove lidt..Mickey har stadig smerter,han får en pille og sover lidt..vi venter..æder toldfri slik for at snyde sulten..har ikke spist siden kl. 20 (engelsk tid)....vand mangler vi dog ikke..vi har en lighter. så måske kunne vi tænde bål og grille et par stolebetræk??..hmm..den går vist ikke!!

kl. 4.00..der kommer nogle med fly...fra Afrika vist nok...og dagens første stewardesser samles til morgenkaffe....kun én time mere og vi kan komme hjem...tæller sekunder...man finder alternative sovemåder



kl. 4.55..med tårer i øjnene trykker jeg buschaufførens hånd for at lade ham vide hvor ønsket og værdsat han er.....han får ondt af os fordi vi har ventet i 4 timer om natten med tre børn..man ser medlidenheden i hans øjne...og åh hvor gør det godt!! Bussen luller os i søvn med mørkegrønne vajende gardiner og motoren lyder som en godnatsang "Hjem hjem hjem... hjem hjem hjem". Vi sover som små børn, mens dagen gryer udenfor. Søvnen fortsætter derhjemme kl 7 i vores egne senge..vi er trætte...men tilfredse. Det var en god tur til London..og vi kom godt ud..og hjem!!


Godnat.

Blog-arkiv